Home Contact Nieuwsbrief
 
Amerika
 
 

Argentinië

Landinformatie | Buenos Aires | Córdoba | Iguazú National Park | Klimaat & Beste reistijd | Geografie

Algemene informatie

Argentinië is een groot en dunbevolkt land in het zuiden van Zuid-Amerika. De bevolking is voor het grootste deel een mix van Indianen en Europese kolonisten (Spaans en Italiaans). Later volgden Zuid-Amerikanen, Joden en Aziaten. Deze invloed is terug te zien in de cultuur, architectuur, de internationale keuken, de dansen, levensstijl, muziek en rituelen, die per regio weer verschillen. Het merendeel van de bevolking is katholiek maar er is wel godsdienstvrijheid. Sinds 9 juli 1816 is Argentinië onafhankelijk (van Spanje).

Cultuur is zeer belangrijk in Argentinië. Er vinden veel festiviteiten, exposities en concenten plaats en er zijn meer dan genoeg bioscopen, theaters en concerten, met name in de belangrijke steden waar de meeste mensen wonen. Buenos Aires heeft ongeveer 100 bioscopen en 90 theaters. De karakteristieke muziek in Buenos Aires is de wereldberoemde tango. De bekendste en een van de machtigste vrouwen was Eva (Evita) Perón, de vrouw van de Argentijnse president.

Boca stadiumSteakWijn

Een aantal typische Argentijnse gerechten zijn asado (barbecue), empanada (gevuld pasteitje), locro (stevige schotel met vlees, aardappels, groenten) of maïsgerechten zoals tamales en humita. Door de vele migranten bestaat er een gevarieerde, internationale keuken met Europese, Chileense, Mexicaanse, Aziatische en Arabische gerechten. De karakteristieke drank is mate (een soort thee). De kwaliteit van de wijnen en het vlees is wereldberoemd.

Er worden verschillende sporten beoefend maar voetbal is de belangrijkste sport van het land. In Buenos Aires zijn een groot aantal stadions te vinden. Pato, het Argentijnse polo, is de nationale sport van het land.

Argentinië heeft vanwege het afwisseldende landschap voor iedereen wat te bieden: de bruisende hoofdstad Buenos Aires, het gezellige Córdoba, migrerende walvissen voor de kust van Península Valdés, de overweldigende watervallen van Iguazú Falls, de vele gletsjers in Patagonië en de mooie omgeving van Mendoza voor wijnliefhebbers. Er zijn 29 nationale parken waarvan Iguazú NP, Los Glaciares NP en Tierra del Fuego NP de bekendste zijn. Ook op sportief gebied is er genoeg de beleven. Te denken valt aan skiën, bergbeklimmen, kajakken, raften, duiken, wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken, parachute springen of deltavliegen.

Dit alles maakt Argentinië dan ook een geweldige vakantie bestemming. Een (rond)reis naar Argentinië wordt vaak gecombineerd met Chili. Door de grootte van het land worden de meeste reizen met binnenlandse vluchten afgelegd.