Home Contact Nieuwsbrief
 
Amerika
 

Brazilië

Landinformatie | Amazone gebied | Pantanal | Foz do Iguaçu | Klimaat & Beste reistijd | Geografie

Algemene informatie

Brazilië is niet alleen het grootste land van Zuid-Amerika maar tevens het land met de meeste inwoners. De eerste bewoners waren Indianen maar vervolgens is het een paar eeuwen een Portugese kolonie geweest. Vervolgens kwamen er slaven uit Afrika (Brazilië heeft de grootste bevolking van Afrikaanse origine buiten Afrika). Daarna volgden Europese immigranten. Nadat de slavernij was afgeschaft regeerden grootgrondbezitters het land en volgden diverse opstanden. Op 7 september 1822 werd Brazilië onafhankelijk. Brazilië kent daardoor een rijke geschiedenis. Op de vlag staat "ordem e progresso" wat "orde en vooruitgang" betekent.

Het land is een mix van Indianen, Portugezen, Afrikanen en Aziaten die allemaal hun stempel op het land hebben gedrukt. Deze invloed is terug te zien in de cultuur, architectuur, het eten, de dansen, de muziek en rituelen, die per regio weer verschillen. Het overgrote deel van de bevolking is katholiek. Doordat het land immens groot is worden de meeste reizen met binnenlandse vluchten afgelegd. De meeste gerechten bestaan uit veel vlees of vis, groenten, bonen en fruit. Er is een groot verschil tussen arm en rijk. Dit is vooral te zien in de grote steden waar veel Favelas (krottenwijken) zijn.

Brazilië heeft voor iedereen wat te bieden: de Pantanal, het Amazonewoud en de Iguaçu Falls voor natuurliefhebbers, bruisend Rio de Janeiro voor het carnaval, Salvador en Olinda voor cultuurliefhebbers en Fortaleza, Natal en Recife voor strandliefhebbers. De Braziliaanse bevolking is vrolijk, vriendelijk, hartelijk en levenslustig.   

Dit alles maakt Brazilië dan ook een geweldige vakantie bestemming, Brazilië bruist. 

Brazilië is een land vol tradities en cultuur zoals:

Carnaval: hèt feest van Brazilië, Rio de Janeiro wereldberoemd, duurt ca. 1 week, datum wisselt elk jaar
Circus: ca. 500 circussen van klein tot zeer groot, er is een Nationale Circusschool (ENC)
Dans: Samba, Zouk Lambada, Maxixe, Salsa, Xaxado
Drinken: Batida (cocktail met vruchtensap), Cachaça (suikerriet), Caipirinha (Cachaça, limoen, ijs), Chimarrão (soort thee), Suco (vers vruchtensap), Cafezinha (sterke koffie), Antártica, Brahma en Chopp (bier)
Eten: Feijoda (stoofpot met zwarte bonen, diverse soorten vlees, rijst), Picanha (rundvlees), Vatapá  (soort puree van broodkruim, vis, cashewnoten, kokosmelk, palmolie), Moqueca (stoofschotel met vis of kip)
Fruit: Abacaxi (Braziliaanse ananas), Acerola (soort kers), Cajá (kleine lichtzure vrucht), Cajú (cashew appel), Maracujá (passievrucht), uit de Amazone; Açaí, Aguaje, Bacuri, Camu-Camu, Cupuacú, Pupunha
Muziek: Bossa Nova, Choro, Tropicalismo, Tropicalismo
Muziekinstrumenten: Atabaque (houten trom), Berimbau (snaarinstrument), Pandeiro (tamboerijn)
Sport: voetbal (5x Wereldkampioen), Capoeira (Afro-Braziliaanse krijgskunst, combinatie van muziek, dans en vechtsport)
Souvenirs: Braziliaanse muziek, fles Cachaça, handgemaakte hangmatten, teenslippers, handgemaakte sieraden